Fødselsdagskage med kandiserede roser

Her kommer opskriften på den famøse fødselsdagskage med kandiserede roser. Opskriften siger 10-12 personer. Når man står med kagen, tænker man “aaah der er da ikke til 12 mennesker der” – men man kan virkelig ikke spise større mængder af den kaloriebombe, så 12 personer passer meget godt. Jeg havde i hvert fald kagerester til mange dage efter🙂

Opskrift 10-12 pers

5 lyse lagkagebunde
300 g mørk chokolade af god kvalitet
6 dl piskefløde
2-3 rosenhoveder
3 past. Æggehvider
100 g sukker
350 g skumfiduser
500 g flormelis

Kog fløden op og bræk chokoladen i mindre stykker. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den smelte i 3-4 min. Pisk derefter cremen godt sammen, og sæt den på køl i mindst 4 timer. Pisk herefter til en cremet ganache.

Rosenbladene plukkes. Pisk æggehviderne til en let skum. Dyp rosenblade i æg og vend derefter i sukker. Varm i ovnen på bageplade ved 35 grader i 3-4 timer, indtil de er sprøde.

Kom skumfiduser i en skål med film over i mikroovnen i 1-2 min, til de smelter. Ælt flormelis i, til massen ikke klistrer.

Smør hver enkelt lagkagebund med ganache. Put lidt på toppen og siderne, så fondanten bedre sidder fast. Rul fondanten ud og placer over kagen. Pynt med roser.

// Julie

20120617-221025.jpg

20120617-221005.jpg

20120617-221050.jpg

20120617-221111.jpg

20120617-221130.jpg

Hvad tænker du?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s